BigBang |
Maly koks |

|
|
Dołączył: 07 Paź 2015 |
Posty: 32 |
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Płeć: Mężczyzna |
|
|
 |
 |
 |
|
Polecam każdemu kto ma problem z jedzeniem słodyczy i ciągłe ochoty na podjadanie. Fajna i smaczna odżywka z której robimy ciasto.
Protein Brownie
Brownie czekoladowe o wysokiej zawartości białka i błonnika
Brownie to pyszne ciasto o wysokiej zawartości białka, w dodatku bardzo proste do przyrządzenia. Idealne dla osób prowadzących aktywny tryb życia, ponieważ mogą zaspokoić część swojego dziennego zapotrzebowania na białko. Można łatwo zrobić pyszne ciasto o wysokich wartościach odżywczych, z dużą zawartością błonnika (z owsa) i niską zawartością cukru! Jedna porcja Protein Brownie dostarcza połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik - sugerowaną ilość przez dietetyków.
Protein Brownie zawiera kompletne źródła białek: białko serwatki i białko jaja, które wspierają organizm wszystkimi niezbędnymi aminokwasami, w tym 9-cioma egzogennymi. Białko zawarte w produkcie przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także do utrzymania prawidłowego stanu kości.
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik. Wymieszaj jedną porcję (125 g) proszku ze 150 ml wody w misce, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Mieszaj energicznie łyżką lub ubijaczem. Wylej ciasto na blachę do pieczenia. W zależności od właściwości piekarnika piecz przez 15-20 min w 180-200°C. Przed zakończeniem pieczenia sprawdź, czy ciastka są gotowe za pomocą specjalnej igły. Zaczekaj do ostygnięcia i zjedz!
Smaki
Czekoladowy
Opakowania
750 g - 6 porcji
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRODUKTU
1 porcja: 125 g
Wartość energetyczna 540 kcal
Białko 27 g
Tłuszcz 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21 g
Węglowodany 36 g
w tym cukry 2.1 g
Błonnik 15 g
Sól 1.1 g |
|